De voorbereidingen voor 2017 zijn begonnen!

Beste kunstenaars,

De voorbereidingen voor de Open Atelierroute Zwijndrecht van 2017 zijn weer begonnen. In het weekend van 4 en 5 november van 11 – 17 uur hopen wij dat weer veel kunstenaars de deuren van hun atelier of woonhuis open stellen voor publiek. Wil je in 2017 meedoen aan de Open Atelierroute, meld je dan aan op:

openatelierroutezwijndrecht@hotmail.com

Om te zorgen dat bezoekers het elk jaar weer leuk vinden om de route te doen is het belangrijk dat er naast bestaand werk ook nieuw werk van na november 2016 te zien is. De overzichtstentoonstelling is dit jaar weer in KunZt, de expositieruimte in het Gemeentehuis van Zwijndrecht. Eefje Zalm, conservator van Bergarde Galleries maakt een keuze uit de deelnemers die in Bergarde Galleries mogen exposeren. Nadere informatie daarover volgt nog.

Dus voel je uitgedaagd en maak een paar mooie nieuwe werken!

Stuur uiterlijk 1 september een paar goede foto’s van je werk. Dan kunnen we ook de website, www.atelierroutezwijndrecht.nl weer verfrissen. Controleer op de website je informatieve tekst en stuur zo nodig nieuwe tekst.

Ook zijn we op zoek naar jonge kunstenaars die geboren en getogen zijn in Zwijndrecht en wellicht nu elders wonen. Ken je kunstenaars en met name jonge kunstenaars (onder 35 jaar) die mogelijk interesse hebben om mee te doen, dan horen wij dat graag!

De volgende data/tijden kun je alvast noteren:

vrijdag 6 oktober van 17-18.30 uur kunstenaarsbijeenkomst

vrijdag 3 november van 16.30-18.30 uur opening

Wij hebben er weer zin in!

Met vriendelijk groet,

Marjan van Breugel, Cees Hoogvliet, Wilma Schimmel

 

16 locaties met 27 kunstenaars doen dit jaar mee aan de OPEN ATELIERROUTE ZWIJNDRECHT!

Het werk is heel gevarieerd en van hoog niveau. Kunstenaars vinden het enorm belangrijk en leuk om te praten over kunst, hun werk en de kijk van de bezoeker op hun werk.

Ook doen er veel nieuwe kunstenaars mee en hebben alle kunstenaars ook weer nieuw werk gemaakt voor deze Open Atelierroute.

Dit jaar is er weer een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars. Deze keer is deze tentoonstelling in KunZt, het voormalige Oude Raadhuis in Zwijndrecht gaan de Burgemeester de Bruïnelaan. Deze overzichtstentoonstelling is een mooi startpunt van de route! Iedere kunstenaar levert een nieuw werk voor deze tentoonstelling in.

Ook is er weer een kunstenaarsbijeenkomst: op vrijdag 6 oktober van 17.00 uur-18.30 uur. Deelnemende kunstenaars ontmoeten elkaar onder het genot van een drankje. Zij krijgen dan informatie en kunnen onderling ook over hun vak praten.

De OPEN ATELIERROUTE ZWIJNDRECHT wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Kunstweek.

De plattegrond van de route is te verkrijgen bij alle deelnemende kunstenaars op alle locaties en op www.facebook.com/atelierroute/

Kom kijken! En ga in gesprek met de kunstenaar, raak geïnspireerd door al deze creativiteit!