Locatie: Buitenland 1 Heerjansdam

Voor Lidy Scholten is creativiteit de rode draad in haar leven. Na een bevoegdheid voor tekenonderwijs en textiele werkvormen te hebben behaald heeft zij 40 jaar met plezier aan het MBO lesgegeven. Na haar pensionering is zij zich op schilderen gaan toeleggen.

De schilderijen van Lidy zijn gebaseerd op zelf gearrangeerde materiaalexposities. Zij maakt hiervoor composities met een grote verscheidenheid aan glanzende textiele en industriële materialen die ik d.m.v. vouwen, plooien en andere textiele technieken qua structuur verander.

Lidy noemt schilderijen “Reflecties”, omdat zij door middel van lichteffecten zoveel mogelijk kleurweerkaatsing en kleurverschillen probeert te krijgen. Deze probeert zij zo gedetailleerd en realistisch mogelijk weer te geven. Je zou kunnen spreken van een realistische weergave van een onrealistisch onderwerp.

Het werk bestaat uit twee series Reflecties die duidelijk verschillend zijn. Bij de één ligt de nadruk  op organische effecten en natuurlijke vormen, bij de ander op strakkere lijnen en vormen. De schilderijen worden gemaakt met acrylverf en op groot formaat.

 

Lidy Scholten  

0651063022  

lidyscholten.art@gmail.com

lidyscholten.exto.nl

 

lidyscholten lidyscholten2 lidyscholten3 lidyscholten4