De organisatie van de Open Atelierroute Zwijndrecht is in handen van Cees Hoogvliet en Wilma Schimmel.

Partners:

bergardeBergarde Galleries

Sinds 2011 is in het uitgestrekte polderland van Heerjansdam Bergarde Galleries gevestigd. In een tweetal gebouwen worden bijzondere werken uit de omvangrijke moderne en hedendaagse kunstcollectie getoond en wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Momenteel is er een verrassende presentatie te zien met unieke werken van beroemde kunstenaars zoals Pablo Picasso, Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Karel Appel.

Landgoed Het Buitenland:   Bergarde Galleries is gelegen op Landgoed Het Buitenland. Dit natuurgebied – 11 hectare – werd onlangs officieel geopend. Sinds de openstelling mag iedereen wandelen door het land en kan via een knuppelpaadje in het riet het landschap worden beleefd. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan in combinatie met een bezoek aan Het Buitenland de galerie en collectie worden bezocht.

Podium voor lokale kunstenaars:   Bergarde Galleries vindt het belangrijk om ook een podium te bieden aan lokale en beginnende kunstenaars. Ter gelegenheid van de Open Atelierroute opent Bergarde dan ook de deuren en exposeert werk van drie deelnemende kunstenaars.

Bergarde Galleries,  Landgoed Het Buitenland, Het Buitenland 1, 2995 TP Heerjansdam

E-mail: info@bergarde.com Tel: 078-8432096    Web: www.bergarde.com  Facebook www.facebook.com/Bergarde

Openingstijden: Donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op afspraak

Kunzt _ beweegt

 

KunZt is participeren, ontmoeten en samen creëren. KunZt wil een podium bieden aan professionele en amateurkunstenaars uit Zwijndrecht en omgeving en een ontmoetingsplek creëren voor kunstenaars en publiek. KunZt heeft als doel alle vormen van kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen.

Web: www.kunztzwijndrecht.nl

De gemeente Zwijndrecht stimuleert het initiatief en geeft jaarlijks een subsidie aan de Open Atelierroute

 

aanzet_logo-1

Bibliotheek  

De Bibliotheek AanZet is jouw lokale, multimediale en vrije toegangspoort tot kennis en cultuur. Wij bieden je graag een energieke en inspirerende plek waar je anderen kunt ontmoeten, je volop kunt ontspannen, de wereld om je heen kunt ontdekken en je talenten kunt ontwikkelen. De Bibliotheek wil voor iedereen een energieke en inspirerende plek zijn waar je anderen kunt ontmoeten, je volop kunt ontspannen en de wereld om je heen kunt ontdekken. Kunst en cultuur spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens de Open Atelierroute wordt Bibliotheek Walburg Zwijndrecht dan ook omgetoverd in een expositieruimte met werk van diverse deelnemers. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Natuurlijk is de vestiging in Zwijndrecht tijdens dit weekend ook gewoon toegankelijk voor bibliotheekbezoekers.

Norderstedtplein 8  3332 GK Zwijndrecht  tel: 078-62 05 500

web: www.debibliotheekaanzet.nl

 OLYMPUS DIGITAL CAMERAAtelier Marjan van Breugel

Atelier Marjan van Breugel verzorgt creatieve kunstlessen voor kinderen en tieners, creatieve vakantieworkshops voor kinderen, kinderfeestjes. En teken- en schilderlessen voor volwassenen.

Web: www.marjanvanbreugel.nl  en www.facebook.com/marjan.vanbreugel

 

teatherhuis

Het theaterhuis is een totaalconcept voor theater, muziek, dans en beeldende vorming. Er is aanbod voor peuters, kleuters, schoolkinderen, volwassenen en volwassenen met een beperking.

 

 

Web: www.theaterhuis.com

FB: www.facebook.com/Theaterhuis-Drechtsteden

 

Eko

 eKo Notaris

Naast de gebruikelijke notarisdiensten is het kantoor gespecialiseerd in twee nichemarkten. Ten eerste de binnenvaart. De schippers in en om Zwijndrecht weten het kantoor te vinden. Ten tweede is het kantoor gespecialiseerd in estateplanning.

 

eKo notaris staat voor duurzaamheid, het doel is mogelijk digitaal te werken en binnen drie jaar CO2-neutraal te zijn.Daarnaast staat eKo notaris voor verbinding. Via kosteloze informatiebijeenkomsten worden klanten bijgepraat over verschillende, roulerende onderwerpen.Tot slot steunt eKo notaris goede doelen die zich inzetten op het gebied van onderwijs en cultuur in financiële zin, maar ook door het gezamenlijk opzetten van projecten.

Web: www.ekonotaris.nl