LOCATIE: ATELIER 49, Westelijke Parallelweg 50 Zwijndrecht, ruimte 2.3 – verzamelgebouw PALET

Marjon den Engelsman houdt van de verhalen die ons verbinden. Samenleven in harmonie, ieder vanuit een eigen perspectief en met een andere achtergrond. Haar schilderijen tonen daarom ook huizen en lijnen, vlakjes en ritme, kleurrijk als de mensheid zelf. Om de diversiteit te onderschrijven werkt Marjon met gemengde technieken. De diverse fases van het werk schemeren door de transparante kleuren heen en laten aan de kijker veel ruimte voor ontdekkingen: letters, symbolen, structuren, patronen zetten aan het denken.

Marjon maakt haar schilderijen in series. De rode draad schept verbinding tussen deze werkstukken. De nieuwste serie heet ‘On the Rocks’ en toont steeds een smalle strook bewoning tegenover een grote ruimte voor natuur. De eenvoudige huizen lijken zich bovenop een hoogte te hebben genesteld. Aardlagen vol geschiedenis liggen daaronder, voorouders leefden daar en wij bouwen letterlijk op hun leven door. De lijnen suggereren deze verbinding: verleden en heden, cultuur en natuur. De kleuren zijn aards en het beeld geeft de bewoners rust en ruimte om te leven.

Naast het vervaardigen van haar eigen werk geeft Marjon gedurende het schooljaar ook volop schildercursussen voor diverse niveaus. Via levendige opdrachten maakt de cursist kennis met vele technieken en mogelijkheden om tot expressie te komen.  Voor de zeer ver gevorderde schilder zijn er de Free Your Style academie-groepen. Deze masterclasses zijn gericht op het ontwikkelen van een eigen stijl.

In tijdschrift ATELIER Magazine is haar column te lezen en regelmatig ook instructieve artikelen van haar hand.

www.marjondenengelsman.nl

06-45108917

 

marjondenengelsman1 marjondenengelsman2 marjondenengelsman3